Artist Statement

Å fotografere er for meg en stor glede. Men det er også min måte å kommunisere med omverdenen på. Det omsetter alt det jeg bærer inni meg til vakre og delikate, men også nakne og rå bilder fulle av følelser. Til og med det som er fortreng og gjemt kan komme til uttrykk her.


Jeg starter gjerne en fotografering med en ide om hva jeg skal ta bilde av. Men etter en stund kobler jeg av tankene, og lar intuisjonen lede meg. Når jeg kommer i denne følelsen av flyt, er det gjerne da det beste resultatet blir til. De bildene som fremkaller en følelse i meg når jeg ser på dem, er de jeg selv betrakter som vellykket. At andre også kan finne gjenklang i dem, gir meg stor glede. For gjennom bildene mine prøver jeg å skape en dialog med betrakteren.

 

Brokadedrømmer.
Det nyeste arbeidet mitt er en serie med klassiske portretter av unge, sterke kvinner ikledd flotte kjoler og antrekk. Det er en utforskning av mine tanker omkring det å være feminin og kvinnelig, kontra det å være verdsatt og respektert. Det har fått meg til å fundere på «sannheten» i mine inngrodde tankemønstre, spesielt de som angår meg selv.