SOMMERUTSTILLING

Torsdag 6 juni kl 19:00 - 21:00 er DU invitert til å feire utstillingsåpning på Saga senter for Fotografi.

Utstillingsperiode: 7 juni - 18 august
Åpningstider galleriet: tirsd. - sønd. 11-17
Adresse: Sundsøya 11, Inderøy

HOVEDGALLERIET:
Nina K. Staff, Sissel Annett, Helene Fjell & Jill Enfield

I år tar vi deg med på en tidsreise i vårt hovedgalleri, og viser fotografier laget med antikke kameraer og den historiske våtplate kollodium prosessen. En fotoprosess som ble utviklet tidlig på 1850 tallet, og som hadde sin storhetstid frem til 1880. I de siste ti-årene har denne prosessen fått oppsving igjen, som delvis blir kreditert utstillingens kurator, den kjente Amerikanske alternativ prosess fotografen Jill Enfield.

Utstillingen favner verker fra de norske fotografene Nina Kaaresdatter Staff, Sissel Annett og Helene Fjell, som alle har gått i lære hos Jill Enfield. Samtlige fotografer har deltatt på SAGA’s kunstneropphold i vinter, og utstillingen vil presentere våtplater skapt under dette oppholdet. Det er en spennende utstilling som viser både originale plater og digitale utskrifter.

Våtplate Kollodium blir ofte omtalt som sakte fotografi, da hele prosessen tar alt fra 20 minutter til det dobbelte. Med vintertiden som en ytre faktor, ble utfordringene mange for våre gjestende fotografer. Svingende temperatur, snø, og dunkelt lys ble triggere for nye kreative ideer, som har resultert i en helt unik utstilling.

Enfield vil og inkludere noen av sine verk fra hennes prosjekt ”The New Americans” som bla. har vært vist på Ellis Island i NYC.

DEBUTANT GALLERIET:
Ann Kristin Sørbotten, Tor Borthen, Heidrun Kjøren Bugten, Kjersti Marie Kvam, Olemartin Evensen, Anne-Grethe T. Berg

Våre 6 debutanter har alle deltatt i NORDphotography sitt Mentor Program på SAGA 2018/2019. I debutantutstillingen får du et glimt inn i hver fotografs prosjekt som de har jobbet med siden November i fjor. Prosjektene favner portrett, poesi, personlig fortellinger, unikt blikk og humor.

Velkommen til årets sommerutstilling!!